Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Geitmyra Credo og Skjølberg Søndre lager smør til kongen

Elin Östlund lærer bort triksene. Foto: Stian Thorvaldsen / Playroom

– Dette smøret ser ut som gull! På Skjølberg Søndre Økokretsløpsgård er stemninga god. Barna skal melke kuene og kinne smør. Og smøret de lager skal serveres når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september. 

Skjølberg Søndre Økokretsløpsgård drives av Elin Östlund og Carl Erik Skjølberg. – Vi tror at sunn jord gir sunn og smaksrik mat for både mennesker, dyr og planter. Vår jobb er å ta vare på jorda, og drive et jordbruk som fungerer sammen i et velfungerende kretsløp, og skape en gård som er et knutepunkt for mat og kultur, forteller Carl Erik. – Vi driver en kretsløpsgård der vi dyrker mangfold, i jorden, på jorden og over jorden – i godt samspill mellom mennesker, planter og dyr! 

Nå er det altså de kongelige, prisvinnere og regjeringen som skal få gleden av smøret fra Skjølberg Søndre Økokretsløpsgåd. Litt av det er laget av barna fra Geitmyra. Og hvem er det som skal servere dem? Juniorkokkene fra Geitmyra. 

Inn til melking. Foto: Stian Thorvaldsen / Playroom


See this gallery in the original post