Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Geitmyras herlige hvaltaco!

Alle elsker taco!

Alle elsker fredagstaco og mange lager den samme varianten hver uke. Men hvorfor ikke lage den med hval?

Vågehval finnes i farvann over hele verden, men når temperaturen stiger i havet svømmer den nordover for å lete etter mat. Vågehvalen er den eneste av hvalartene vi jakter på i Norge. Den er bærekraftig, sunn og skikkelig god!

Hval får du kjøpt hos fiskehandleren eller i en dagligvarebutikk med godt utvalg.

Ingredienser

  • 400 g vågehval

  • Tacokrydder

  • Nøytral olje (raps eller solsikke)

Fremgangsmåte

  1. Tørk hvalkjøttet godt med papir. Del stykket i to på langs.

  2. Krydre rikelig med tacokrydder på kjøttstykkene.

  3. Forvarm stekepannen på høy varme. Ha oljen i pannen når den er varm.

  4. Stek hvalkjøttet på høy varme i 1 minutt på hver side.

  5. Ta kjøttet av pannen og la det hvile i 5 minutt.

  6. Skjær i tynne skiver. Ta på litt ekstra tacokrydder før servering.

Tilbehør til tacoen

Lyst til å lage tacokrydderet og lefsene selv? Eller hva med å bytte ut avokadoen med erter? Her får dere oppskriftene til det beste tilbehøret!

Det deiligste tilbehøret til tacoen!


See this gallery in the original post