Hjemmelaget fløteis

Ekte iskrem er en blanding av fløte, melk, eggeplommer og sukker. Vi vil ha så små iskrystaller som mulig for å få en kremete konsistens. Hjemmelaget is kan du smakssette med akkurat hva du vil.

Ingredienser

til 4 personer

  • 4 dl helmelk

  • 4 dl fløte

  • 1 dl sukker

  • 6 stk eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk og fløte i en gryte.

  2. Visp sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.

  3. Når melk og fløte har kokt opp, hell det forsiktig over i sukker- og eggeblandingen med en øse samtidig som du rører fort rundt i bollen.

  4. Når alle ingrediensene er samlet i bollen, helles issmeten tilbake i gryten.

  5. Sett gryten på medium varme og rør forsiktig, frem og tilbake, i bunnen av gryten med en slikkepott.

  6. Når issmeten begynner å tykne (når temperaturen er 84 grader) er den ferdig.

  7. Hell issmeten gjennom en fin sil. Den må avkjøles helt før den brukes.

  8. Ha issmeten i en ismaskin. Eventuelt kan du ha issmeten i en bolle i fryseboksen. Rør i 2-3 minutter hvert tyvende minutt, til den har fått en passe iskremkonsistens.