Pasta vongole

Vongole er italiensk og betyr musling. Denne retten har sin opprinnelse fra det sydlige Italia hvor den serveres med hvitløk, chili, persille og vongole-skjell som ligner på hjerteskjellene du selv kan plukke på norske strender - hvis du er heldig og finner dem. Men du kan bruke andre skjell også. Blåskjell er et rimelig og godt alternativ!

 
 

Ingredisenser

til 4 personer

  • 1 kg hjerteskjell (eller blåskjell)

  • 2 fedd hvitløk

  • ½ chili

  • 4 ss smør

  • 2 ss hakket bladpersille

  • ½ sitron

Blåskjell er et rimelig og godt alternativ i denne retten.

 

Fremgangsmåte

  1. Legg hjerteskjellene i en stor bolle og la de ligge i rennende kaldt vann i 2-3 timer.

  2. Skrell, skyll og finhakk hvitløk og chili.

  3. Vask, tørk og finhakk bladpersille.

  4. Sett en gryte på sterk varme. Ha i smøret med en gang.

  5. Legg hvitløk og chili i smøret når smøret har smeltet. La det frese i noen sekunder før hjerteskjellene legges i. Sett på lokk.

  6. Rør i gryta etter 1 minutt og la skjellene dampe 1-2 minutter til. Når de har åpnet seg er de klar.

  7. Dryss over bladpersille og smak til med sitron.

TIPS: Server med hjemmelaget pasta eller bland med nykokt spaghetti.