– Vi bør lage HELE NORGE DYRKER

– Familiedyrkekursene har så langt vært en suksess, slår gartner Maren Lømo fast. Hver lørdag i hele sommer har Geitmyra matkultursenter for barn arrangert dyrkekurs for små og store på tunet.

Barna – og de voksne – lærer om planter og hva som skal til for å få dem til å vokse og trives. – Sammen sår vi gulrotfrø, prikler basillikum og sår ertespirer. Vi lærer å ta stiklinger fra tomatplanter og familiene får med seg det de lager hjem. Utover i sesonger blir det også muligheter for å høste, forteller Maren. Hun forteller også at alle aktivitetene er lagt opp slik at alle kan delta – uansett alder. – Vi ønsker å inspirere alle de som tar turen hit til Geitmyra.

Geitmyras gartner, Maren Lømo, lærer bort triksene sine

Geitmyras gartner, Maren Lømo, lærer bort triksene sine.

Hver lørdag stiller det også juniorgartnere fra Geitmyra matkultursenter opp. Mange har sin aller første sommerjobb med å videreformidle kunnskapen om hvor maten kommer fra, bærekraft og dyrkeglede til yngre barn. 

På Geitmyra jobber vi for matglede, folkehelse og bærekraft. Vi dyrker frukt, bær, urter og grønnsaker i skolehagen og på gården. Hele gårdsdriften er økologisk. Økologisk dyrking gir elevene best kjennskap til naturens kretsløp, og prosessene som ligger bak all maten vi spiser. Kunnskap om maten vi spiser og hvor den kommer fra er kunnskap man har for livet. Og som setter barn og ungdom i stand til å ta bevisste valg, opptre som ansvarlige forbrukere og blir endringsagenter - om det er for å redusere matsvinn, å dyrke selv eller bare å lære seg å lage mat. 

Kursene har vært fulltegnet siden oppstarten, og er gjort mulige med støtte fra Anthonstiftelsen og Grønne Midler fra Bydel St.Hanshaugen.

Dyrkeglede på Geitmyra

Dyrkeglede

Dyrkekurs på Geitmyra

Dyp konsentrasjon

Plantene må ha vann

Plantene må ha vann!

Også hønene trenger stell og kjærlighet.

Jordmagi

Jordmagi!