Bakte sommergrønnsaker

Bakte sommergrønnsaker

Om sommeren er dyrkekassene våre fulle av godsaker. Vi tar det vi finner av grønnsaker og baker dem i bakerovnen vår som står på tunet. Squash, paprika, reddiker, løk og rotgrønnsaker er noe av det vi skal spise. Det passer til alle typer fisk eller kjøtt. Du kan også steke grønnsakene i en stekeovn på høy varme eller grille dem.

Til 4 personer: 

1/2 squash
1/2 aubergine
1 paprika
1 gulrot
1 rødløk
3 fedd hvitløk
8 reddiker
Ferske urter 
Salt og pepper
Olivenolje

  1. Skyll alle grønnsakene godt. 

  2. Skrell de grønnsakene som må skrelles som løk og hvitløk.

  3. Kutt alle grønnsakene i grove biter. Rotgrønnsakene må kuttes i mindre biter eller tynne skiver siden de bruker lengre tid i ovnen.

  4. Ha alle grønnsakene i en ildfast form. 

  5. Ha på salt, pepper og olje, og bland godt.

  6. Grovhakk masse ferske urter og sett til siden.

  7. Stek grønnsakene til de er møre og brune i kantene. Ta dem ut og vend inn grovhakkete ferske urter. 

    Grønnsakene kan også spises kalde eller i en salat.