Hvit fisk i karri med eple og paprika

En deilig gryte for store og små.

Ingredienser

(6 personer)

Tid: ca 45 min med barn, ca 30 min voksne

  • 500 g hvit fiskefilet (sei, lyr, torsk)

  • 1 fedd hvitløk

  • ½ rødløk

  • 1 rød paprika

  • 1 ts gurkemeie

  • 2 ts karri

  • 1 grønt eple

  • 1 liten boks kokosmelk (250 ml)

  • 1 terning grønnsaksbuljong (mos til pulver)

  • 2 dl vann

  • Salt 

  • Bladpersille 

  • 5 ss nøytral olje

Utstyr: skjærefjøl, kniv, gryte, røresleiv, teskje, spiseskje, litermål, grønnsaksskreller

Framgangsmåte

  1. Skjær fisken i stykker på ca 4x4 cm. Ha på litt salt.

  2. Finhakk chili og hvitløk. Kutt paprika og rødløk i strimler.

  3. Skrell eple og del i små terninger. Legg til side. 

  4. Ha olje i gryte og surr chili, hvitløk, paprika og rødløk i 2 minutter.

  5. Tilsett karri, gurkemeie og grønnsaksbuljong og surr videre 1 minutt før du tilsetter eplet, vann og kokosmelk.

  6. Kok opp og legg i fiskestykkene. Legg på lokk, skru ned varmen og la fisken trekke 10-15 min.

  7. Kutt bladpersille og dryss over rett før servering.

Tips: Spar på avskjær fra grønnsaker, frys inn, og kok deilig suppekraft når dere har nok.