Nå ansetter vi på Geitmyra Tønsberg – bli med på laget!

– Jeg brenner for å formidle mat til barn og unge – det er derfor jeg jobber her! Hver eneste dag får jeg lov til å gjøre det jeg mener er min drømmejobb. Kine Bekkengen jobber som prosjektsjef for Geitmyra Tønsberg. Nå søker hun etter avdelingsleder og to undervisere til det nye senteret. 

Endelig går drømmen om et matkultursenter for barn på Løkken i oppfyllelse. Nå gjøres dagens kjøkken, to stuer og et soverom om til undervisningslokaler og flerbruksrom. Den praktfulle hagen skal være åpen for alle, og det skal bugne av spennende, historiske og nyttige vekster. Vi lager en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. 

På Geitmyra matkultursenter for barn er det barna som er hovedpersonene. De lager maten selv og opplever at de får det til og de lærer hvor maten kommer fra ved å smake, lukte, kutte og koke. Mestringen og matgleden er viktig.

Geitmyras ulike sentre opererer med samme grunnholdning og metodikk i bunn, men har sin egen identitet og forankring i lokalsamfunnet og til de lokale mattradisjonene. – Her blir det kokegrop, matlaging på bål og eksotiske krydder som kom til byen for hundrevis av år siden, forteller Kine entusiastisk. Helt siden forslaget om et senter i Tønsberg kom på blokka, har hun brukt mye tid på å sette seg inn i historisk matlaging.

Den praktiske undervisningen knyttes sammen med andre teoretiske fag som språk, historie, geografi, matematikk og kjemi. Alle sjetteklassingene i Tønsberg kommune skal få muligheten til å være på Geitmyra i en hel uke. Undervisningen bygges rundt kompetansemålene i mat og helse. Temaene varierer etter sesong. – Hele tiden sniker vi inn kunnskap om samfunnsfag, språk, naturfag og matematikk i undervisningen. Når elevene måler og veier råvarene og når de henter egg i hønsegården, lærer de om de store sammenhengene gjennom egne erfaringer, forteller Kine. Det blir også matkurs og åpne arrangementer. 

– Hos oss på Geitmyra har matkultursenter tar vi hver dag imot elever til skoleundervisning i mat og helse. I tillegg har vi spennende aktiviteter og kurs for barn, ungdom og familier. Vi ønsker å være et samlingspunkt. Vi skal fylle dette her med et historisk matkultursenter for barn og unge, og vi ser etter flere på laget. Vil du være med å påvirke hvordan barn og unge lever og spiser? Får du ting til å skje og vil du svare på hvorfor når barna undrer? Søk, da vel!

TØNSBERGS BLAD: – Det vi ser for oss som en perfekte kombinasjon, er én med pedagogisk utdanning, én med matfaglig kompetanse og en som har det historiske perspektivene, sier Kine Bekkengen, prosjektsjef for Geitmyra Tønsberg.

Kine Bekkengen, prosjektleder Geitmyra Tønsberg