Våre kurs i Agder

Inspirasjonkurs for SFO-ansatte

Kurset gir inspirasjon og verktøy til hvordan man med små endringer kan øke kvaliteten på mattilbudet og servere mat i tråd med nasjonale kostråd. Dette er et praktisk kurs hvor vi lager enkle, sunne retter fra bunnen av, snakker om mat og måltid ut fra rammeplanen for SFO, og lærer hvordan man med enkle grep tilrettelegger for matlaging sammen med barn. 

Kurs for matagenter

På kurset får matagentene grunnleggende opplæring i grunnsmaker, knivgrep, noen råvarer, måleenheter, kjøkkenhygiene, hva en oppskrift er og hvordan vi bruker den. I tillegg lærer de om hvordan de er rollemodeller for de yngre barna på SFO, inkludert hvordan de kan snakke fint om maten og være vert for måltidet. Alt dette får de selvsagt også gjort i praksis, da de lager god og sunn mat fra bunnen av som de spiser sammen i fellesskap.

Veiledningsbesøk

Vi bidrar med veiledning rundt menyplanlegging og innkjøp, tilrettelegging for inkludering av barn i matlaging, rutiner, IK-mat, kjøkkenutstyr, måltidssituasjonen, matlaging sammen med matagentene eller annet dere har behov for.

Geitmyra søker motiverte SFOer i Agder høsten 2024

Vi søker SFOer som ønsker å servere enda mer grønnsaker og involvere barna i større grad i mat og måltidssituasjonen på SFO.

Høsten 2024 tilbyr Geitmyra Kristiansand gratis inspirasjonskurs for ansatte, grunnleggende kurs til barna som skal få bli matagenter, menyer og oppskrifter, oppfølging og veiledning gjennom hele semesteret og en matfest.

Ønsker dere å være med, send oss noen setninger om hva dere ønsker å få til på deres SFO til Ingrid.dovland@geitmyra.no

Våren 2024 samarbeider vi med motiverte SFOer i Lillesand, Iveland, Bygland og Froland kommune som ønsker å løfte matkulturen på sin SFO. Gjennom Læringsrik mat på SFO bistår vi med:

  • Inspirasjonkurs for ansatte

  • Kurs for matagenter

  • Veiledningsbesøk

  • Menyer og oppskrifter

Ønsker du å bestille enkeltstående kurs eller veiledning? Har du spørsmål eller er interessert i å vite mer? Ta kontakt her.