Risgrøtlapper

Er du heldig og har litt risgrøt til overs? Prøv disse deilige risgrøtlappene. Superenkelt og kjempegodt, og passer både til frokost, matpakka, lunsj og til kvelds.

Ingredienser:

(Gir ca 10 lapper)

Tid: 5 min voksen, ca 10 min med barn + steketid

  • 5 dl kald risgrøt

  • 2 egg

  • 1 ss sukker

  • 1 dl sammalt hvetemel

  • ½ ts kardemomme

  • Nøytral olje til steking (raps, solsikke)

Utstyr: Bakebolle, visp, litermål, spiseskje, teskje, stekepanne, stekespade

Framgangsmåte:

  1. Ha egg, sukker, mel og kardemomme i en bakebolle og visp godt sammen.

  2. Tilsett risgrøt og bland alt godt.

  3. Ha olje i stekepannen og stek lapper på medium varme til de er gylne på begge sider.

  4. Server med ferske eller tinte bær og litt rømme.