Geitmyras gresskargløgg

Denne gløggen kommer fra Tjekkia og har tilfalt Geitmyra via vår tidligere gartner, Jeri. Den varmer godt og er full av gode smaker! Hva med å servere denne når de små spøkelsene ringer på døra?

  • 700 g gresskar

  • 350 g pærer eller epler.

  • Væske til å dekke gresskar og pærer, 50/50 eplejuice og vann

  • 1 stk kanelstang

  • 3 stk stjerneanis

  • 5 stk nellikspiker

  • 8 stk kardemommebelger

  • 1/2 ts malt muskat

  • saft fra 1,5 sitron

  • 1 cm ingefær

  • 6 ss honning

Skrell og kutt pærer/epler og gresskar og ha alt gryta. Dekk med vann og juice. Ha i krydder og honning, og kok til det er mørt. Bruk stavmikser og lag en glatt suppe. Ta ut hele krydder hvis dere bruker det.

Sil gløggen. Det som ligger igjen i silen kan dere bruke til å lage gresskarsyltetøy.

Vi bruker Halloween-gresskar, hokkaido eller spaghettigresskar. Men alt av gresskar går.

OppskrifterMona Ekgresskar