Gresskarbrød og -rundstykker

Gresskar er nydelig å bruke i brød og boller. Det blir så saftig! 

32 rundstykker eller 2 brød

300 g revet gresskar
100 g bløtlagte byggryn
600 g siktet hvetemel
300 g fin sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
1 ss salt
1 pk tørrgjær
5 ½ dl lunkent vann (prøv dere litt fram – gresskar har ulik fuktighet)

Ha gresskar, mel, byggryn, salt  og gjær i en bolle sammen med saltet. Mål opp vannet, og løs opp gjæren. Lag en fordypning hell i vann.. Rør deigen godt sammen og elt i 10 minutter. Form to brød eller 32 rundstykker og la de stå lunt i 45 minutter. 

Strø gjerne på gresskarfrø før steking.

Forvarm ovnen til 200 grader. Stek de ferdige hevede brødene i 30-40 minutter, rundstykkene 12-15 minutter.