Glatt kyllingsuppe med grønnsaker

En tykk og deilig suppe for hele familien. Denne suppen er et komplett måltid, med kylling, poteter og masse grønnsaker.

Ingredienser

til 12 små porsjoner eller familiemiddag til fire

  • 2 ss olivenolje

  • 1 vårløk

  • 1 sjalottløk

  • 3 gulrøtter

  • 1 selleristang

  • 1 eple

  • 3 poteter

  • ½ kg kyllinglår

  • 3 tomater

  • 1 squash

  • 1 neve persille

  • 2 l vann

Framgangsmåte

  1. Vask, skrell og rens alle grønnsakene.

  2. Finhakk vårløk og sjalottløk. Grovrasp gulrøtter og poteter. Del selleri, squash, eple og tomater i terninger.

  3. Brun kyllinglår(ene) på begge sider i en gryte med olje, behold skinnet på.

  4. Ha i vårløk, sjalottløk og tomat og fres i noen minutter. Tilsett eple, de andre grønnsakene og vannet, kok opp og la det syde rett under kokepunktet i 30 minutter.

  5. Ta kyllingen ut av gryta og separer kjøttet fra skinn og ben med en liten, skarp kniv.

  6. Ha kjøttet tilbake i kraften sammen med grønnsakene. Ha i persillen. Kjør alt med en stavmikser eller blender til du har en jevn, tykk suppe.

TIPS: For å få en fyldigere suppe som metter enda lengre kan du rive to tykke grove brødskiver uten skorpe og frese sammen med vårløk, sjalottløk og tomat

Denne oppskriften er fra babymatkurset - Tidlig matglede. Mat er til for å deles, og det er viktig at måltidene blir til fin fellestid. Små barn setter like stor pris på variasjon og kontraster i farge, smak og konsistens som voksne. I dette heftet finner du oppskrifter som er god spedbarnsmat og god familiemat.