Kokossei med råkost og knutekålbåter

Kokosmelk, soya og ingefær gir en herlig smakfull rett. Når alt tilberedes i samme form er det også en enkel måte å servere fisk på. Potetene i bunnen har en velkjent smak og tekstur og råkosten på toppen gjør retten frisk og fargerik.

Knutekål er en ukjent grønnsak for mange. Vi syns den smaker som en blanding av pære, eple og kålrot og at den har en skjønn og sprø konsistens! Vis barna hvordan den ser ut hel før dere kutter den opp. Knutekål er ikke en rotgrønnsak, den delen vi spiser en faktisk en del av stengelen.

 

Ingredienser 

til 8 personer

  • 1 kg potet

  • 1, 25 kg seifilet

  • 1 pose spinat

  • 400 ml kokosmelk

  • 1 dl soyasaus

  • 2 lime, saften av

  • 1-2 stilker sitrongress

  • 5 cm ingefær

  • 3 fedd hvitløk

  • 500 g gulrot

  • 500 g kålrot

  • 1-2 knutekål

  • 1 bunt koriander

  • 1 bunt mynte

  • 2 ss sesamfrø

  • salt

  • pepper

  • olje

 

Framgangsmåte 

  1. Vask potetene og skjær dem i tynne skiver.

  2. Ha litt olje i langpanna og fordel  potetene, ha på litt salt og stek dem på 200 g i 15 min.

  3. Del seien i porsjonsstykker og legg til side.

  4. Finhakk ingefær, hvitløk og sitrongress og bland sammen med kokosmelk, soyasaus og limesaft.

  5. Når potetene er møre, ta ut langpanna og fordel først spinat så fisk jevnt, hell over sausen og stek i 10 minutter.

  6. Riv gulrot og kålrot mens fisken steker.

  7. Server retten med råkost og finhakka koriander på toppen, og  om man vil - knutekålbåter til

  8. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer soyasaus.

 

Knutekålbåter

Knutekål er en ukjent grønnsak for mange - Vi syns den smaker som en blanding av pære, eple og kålrot og at den har en deilig sprø konsistens! Vis barna hvordan den ser ut hel før dere kutter den opp. Knutekål er ikke en rotgrønnsak, den delen vi spiser en faktisk en del av stengelen. 

 

Ingredienser

  • 2 knutekål

  • 1 lime, saften av

  • Sesamfrø

  • Koriander og mynte

 

Framgangsmåte

  1. Rist sesamfrø i en tørr panne til de blir gylne

  2. Skrell knutekålen og del den i jevnstore båter («eplebåter»)

  3. Skvis over limesaft

  4. Finhakk urtene og bland alle ingrediensene i en stor bolle

  5. Server en båt til hvert barn sammen med fiskeretten