Hjernefryser – barnas favoritt!

Enklere vei til iskald hjerne finnes vel ikke: Frys ned saft i en plastboks.

Sånn gjør du

Lag saft, kanskje litt sterkere enn vanlig. Hell saften over i en plastboks og sett i fryseren. Når den er blitt til isblokk, tar du den ut og legger den i en stor blandebolle i 10 minutter, slik at den begynner å tine litt på overflaten. Bruk en stor spiseskje eller noe annet å skrape med, og skav eller skrap av is-spon. Det går an å bruke en ostehøvel også. Bruk gjerne et rent kjøkkenhåndkle å holde isblokken med, for den er veldig kald og glatt. Når du har skrapt nok til din venn og deg selv, setter du bare resten av saftisblokken inn i fryseren igjen.

Is med frosne bær

Har du en frossen frukt- og bærblanding som du får lov til å robbe fra fryseboksen, er det lett å lage en deilig granité – en type saftis med knust is. Smaken bestemmes av de ingrediensene du har.

Sånn gjør du

Ha alle ingrediensene oppi en blender, og kjør blenderen et par minutter til blandingen er jevn. Det kan være lurt å ha litt eplejuice i, sånn at frukten ikke bare fester seg på innsiden av blenderen. Ha isen over i dessertskåler, og server med en gang.

VIKTIG! Husk å alltid stoppe maskinen helt før du tar slikkepott eller noe annet ned i blenderen for å skrape langs veggene. Stikk aldri, aldri, aldri fingrene ned i blenderen mens den er koblet til strøm!