Fisk i pakke

Dette er en annen veldig populær oppskrift på Geitmyra: både enkel å lage og med masse smak, siden alt som er i pakka, gir smak til fisken, og omvendt. Ofte en favoritt for dem som ikke er så glad i fisk ellers. Om du vil, kan du gjøre pakka ferdig hjemme på kjøkkenet, og så varme den opp ved bålet eller på grillen og spise den ute i det fri.

Ingredienser (til 4 personer)

  • 600 g fersk fisk uten bein og skinn, av den typen du liker best

  • 2 gulrøtter

  • 1 pastinakk

  • ½ fennikel

  • 4 vårløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 4 ss finhakkete ferske urter, som koriander, dill eller persille

  • 4 ss olivenolje

  • 4 klyper salt

Sånn gjør du

Finn fram fire store ark med aluminiumsfolie, ett til hver person. Legg dem utover kjøkkenbenken, og legg ingrediensene på arket etter hvert som de er klare.

Rens og del opp fisken i passelige biter, skrell og rasp gulrøtter og pastinakk og finhakk fennikel. Skjær opp vårløken i ringer. Knus hvitløksfeddene med knivbladet, hakk dem og legg dem på toppen av pakken, sammen med finhakkede urter.

Hell en spiseskje olivenolje over hver haug med fisk og grønt, og brett pakken sammen. Sett stekeovnen på 160 °C. Sett pakkene på et stekebrett, og sett hele brettet inn i ovnen når den er varm nok. La det bake i ovnen i cirka 20 minutter.

 
Fiskepakke på bålet.

Foto: Lars Petter Pettersen

 

TIPS!

Hvis du skal gjøre maten ferdig ute på tur: Fyr opp et bål, og la det brenne nesten helt ned, til det er bare glør igjen. Legg fiskepakkene rett på glørne, og la dem bake der i 15 minutter.

Barnas aller beste kokebok

Denne oppskriften og en rekke andre digge oppskrifter finner du i Barnas aller beste kokebok. Denne får du kjøpt i den fleste bokbutikker og på nett. Garantert tekstet på barn!