Sylta grønnsaker

Bare fantasien setter grenser for hva som kan syltes.

Sylting er en gammel form for konservering og forlenger matens holdbarhet i tillegg til at det også løfter smaken. Rødløk og kål er en syltefavoritt her på Geitmyra, men så og si alle grønnsaker, frukt og bær kan syltes.

Ingredienser

TIL 4 PERSONER

  • 2 dl vann

  • 2 dl eplesidereddik

  • 2 ss brunt sukker

  • 200 gram grønnsaker, f.eks. beter, kål, gulrot, rødløk

Framgangsmåte

1. Ha vann, eddik og sukker i en kjele og kok opp.

2. Vask og skrell grønnsakene.

3. Kutt de i tynne strimler eller skiver.

4. Ha grønnsakene i varm lake i ca 30 minutter.

5. Sil av laken rett før servering eller ha grønnsaker med lake på steriliserte glass.

Steriliserte glass

Vask glassene helt rene, skyll dem godt og ha glassene 10 minutter i stekeovnen på 100 °C. Glassene skal være helt tørre. Fyll glassene helt opp mens laken fortsatt er varm og ha på lokk.