Hjemmelaget tacokrydder

Tacoens kjennetegn er lukten og smaken av krydderet. Lager du din egen krydderblanding, får du en helt annen aroma enn i kjøpeblandingene, og du kan ikke minst lage den blandingen du selv liker aller best!

Denne oppskriften er et godt utgangspunkt for å lage din egen blanding – prøv deg fram med mengdene, eller suppler med andre krydder som fennikelfrø eller kanskje et lite dryss kanel for å utvikle din egen magiske mikstur! Krydderblandinger er en av de morsomste måtene å leke med smaker på.

Ingredienser

  • 2 ts spisskummen

  • 1⁄2 ts hel pepper

  • 1 ts korianderfrø

  • 1⁄2 ts chiliflak

  • 1 ts oregano

  • 1 ts paprikapulver (gjerne den røkte varianten)

  • 1⁄2 ts salt

Framgangsmåte

  1. Rist spisskummen, pepper, korianderfrø og chiliflak i en tørr panne akkurat til det kommer litt røyk og det lukter godt. Ha krydderne i en morter og knus til fint pulver. Tilsett salt, oregano og paprikapulver til slutt. Smak gjerne på blandingen og sjekk om du liker den, juster for eksempel med mer salt eller chili hvis du mener det trengs.

  2. Ha krydderblandingen på et glass med tett lokk, og merk glasset godt på utsiden.

 

PRØV DET!

  • Hvis du har funnet fram til en blanding du liker, lag dobbel eller firedobbel porsjon når du først er i gang, så har du også til senere.

  • Å «riste» noe i stekepanna betyr ikke at du skal steke krydderne uten fett eller olje i en varm stekepanne.

  • Dette tacokrydderet kan du bruke til grønnsaker, bønner, kikerter, fisk, kjøtt eller kylling som du kan ha i tacolefsene dine.