Pepperkaker – krydret og ekstra krydret

Det er ikke alle pepperkakeoppskrifter som faktisk har pepper. Og det er jo i grunn litt rart! Vi lager en tradisjonell oppskrift med pepper og de krydderne som skal være i de beste pepperkakene. Vi lager også dobbeltpeprede pepperkaker, og med ekstra ingefær. Det er best å lage pepperkakedeigen dagen i forveien. Da får deigen satt seg, smakene blir godt blandet, og deigen blir lettere å arbeide med. 

Ingredienser

  • 2 dl sukker

  • 1 dl lys sirup

  • 1 dl vann

  • 2 dl smeltet smør

  • 1 liter hvetemel

  • 2 ts nymalt svart pepper 

  • 1 ts malt ingefær

  • 2 ts malt kanel

  • 1/2 ts malt nellik

  • 1 ss natron 

Framgangsmåte

  1. Kok opp sukker, sirup og vann i en gryte. Rør inn smør og sett til siden for å kjøle seg ned.

  2. Bland sammen 9 dl mel, natron og krydder. 

  3. Bland melblandingen med sukkerblandingen. Deigen skal være fast og jevn, men ikke hard. Ha i en bolle og la stå over natta. 

  4. Kjevl ut og form til små pepperkakemenn og -damer, eller hva du liker. 

  5. Stek midt i ovnen ved 175 grader til de er mørkebrune og sprø. Hvor lang tid dette tar kommer an på ovnen din og hvor tjukke kakene er. Våre tar som regel ca. 7 minutter. 

 
 

Prøv det!

DOBBELTPEPREDE 

Følg samme oppskrift som ovenfor, bare at du dobler peppermengden!

INGEFÆRPEPPERKAKER 

Følg samme oppskrift som ovenfor, men ha i fire ganger så mye malt ingefær. Ha også i 4 ss fersk ingefær!