Granola med banan

Granola er knasende godt, hjemmelaget granola er enda bedre. Denne oppskrift er perfekt hvis du har noen brune bananer til overs, de gir en naturlig sødme og god smak til granolaen. God med melk, yoghurt, eller som snack. 

Geitmyras hjemmelagde granola
 

Ingredienser

(ca. 8 personer)

 
  • 250 g store havregryn

  • 200 g frø og kjerner (gresskarkjerner, solsikkekjerner, linfrø etc.)

  • 1 klype salt (kan sløyfes)

  • 2 modne bananer

  • 3 ss nøytral olje (for eksempel raps eller solsikkeolje)

  • 3 ss flytende honning

Framgangsmåte

  1. Gjør klar et stekebrett med bakepapir. 

  2. Sett stekeovn på 150 °C varmluft.

  3. Mos bananene i en stor bolle. Bland i honning og olje.

  4. Bland så i havregryn, kjerner, frø og salt.

  5. Bruk hendene eller en sleiv og bland ingrediensene godt sammen. Sørg for at alt det tørre blir dekket av banan-blandingen.

  6. Fordel blandingen utover bakepapir-kledt stekebrett. Stek midt i ovnen i 1 time. Hold døren på gløtt ved hjelp av en sleiv e.l mens det steker.

  7. Rør om i granolaen hvert 20 min.

  8. Avkjøl granolaen før du heller over i oppbevaringsglass. 

 

Tips

Når dere først er i gang kan dere doble, triple eller firdoble oppskriften.

Tilsett tørkede frukter og kokosflak når blandingen er ferdig stekt - gjør granolaen ekstra smakfull.

Granolaen kan stekes på høyere temperatur for å bli raskere ferdig. Med kort steketid egner den seg ikke like godt til oppbevaring. For rask tilberedning, sett ovnen på 190 °C varmluft. Stek granolaen midt i ovnen. Rør rundt på granolaen etter 5-7 min og stek videre til den får en lett gyllen farge, ca 8-10 min. Følg nøye med så den ikke blir brent. Avkjøl og nyt!