Topping til grøt

Alle toppingene kan lages i store porsjoner, de tåler å fryses eller lang oppbevaring i lufttett boks. Dette er smaker som hele familien liker, og som passer like godt på yoghurten som på grøten, frokost eller kvelds.

 

Aprikosmos på hirsegrøt

APRIKOSMOS

Ingredienser

  • 250 gram tørket aprikos, økologisk

  • 2 dl vann

Framgangsmåte

  1. Kok aprikosene møre, ca 15 min

  2. Sil av - spar vannet.

  3. Mos med stavmixer, spe inn vann litt og litt til en fin konsistens.

Tips: Toppingen kan fryses i isbitform eller lignende.

 
 

EPLEGRØT

Ingredienser (6-8 porsjoner)

  • 3 store epler

  • 2 dl eplemost

  • 3 dl vann

  • 1 ss potetmel

  • ½ ts kanel

  • litt vanilje

Tips: Grøten kan også lages uten potetmel, men tilsett da mindre væske.

 

Framgangsmåte

  1. Ha eplene i en gryte. Tilsett eplemost og vann og gi det hele et raskt oppkok. La det putre til frukten er mør.

  2. Tilsett potetmel rørt ut i vann eller eplemost. Ønsker du tykkere grøt, kan du ha i mer potetmel. Kok så vidt opp på nytt.

  3. Mos grøten gjennom en sil til de minste barna.

  4. Smak til med kanel og eventuelt vanilje.

 

RISTEDE KOKOSFLAK

Kokosmasse gir mye smak, og god metthet da kokos inneholder mye fett og mye fiber. Vi rister de lett i panne for å tilføre grøten tekstur og konsistens, som er fint for de litt eldre barna. Denne vil falle i smak hos hele familien.

Ingredienser

  • 200 gram kokosflak

  • 2 ts valgfritt krydder

Framgangsmåte

  1. Ha kokosflakene i tørr stekepanne. Skru på middels varme og rør jevnlig.

  2. Kokosflakene er ferdig når de er lett gylne.