Klorofyllpesto

I denne oppskriften bruker vi både ville og dyrkede grønne urter. Klorofyll er viktig for planters fotosyntese, og betyr rett og slett «grønt blad». Uten klorofyll ville ikke planten vært grønn. Grønne grønnsaker og urter inneholder mye vitaminer og jern, også smaker de så deilig! Du kan lage pestoen i en morter, kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.

 
Lag pesto av ville vekster

INGREDIENSER

(til 1 kopp pesto)

  • 1 stor håndfull friske urter, både dyrkede og ville

  • 1 hvitløksbåt

  • 2 ss gresskarkjerner

  • 1 ts salt, helst en grov havsalttype

  • 2 ss sitronsaft

  • 1 ts finrevet sitronskall (økologisk)

  • 5 ss nyrevet parmesanost

  • 1 dl olivenolje

Framgangsmåte

  1. Skyll urtene godt. Fjern alle tykke og harde stilker og blader.

  2. Skrell og grovhakk hvitløken.

  3. Riv sitronskallet fint på rivjern.

  4. Ha urter, hvitløk, gresskarkjerner og salt i morteren.

  5. Knus bladene til du har en grov blanding.

  6. Bland inn sitronsaft, revet sitronskall og parmesanost.

  7. Tilsett oljen og bland godt.