Potetlomper

Potetlomper synes de aller fleste barn er gøy å lage og så smaker det skikkelig godt også. Til potetlomper kan du gjerne bruke rester av kokte poteter fra middagen i går. Lomper og tortillas er to sider av nesten samme sak: et mykt og tynt bakverk som er stekt på en varm plate. Det går an å bruke en takke (en elektrisk stekehelle) eller bare en vanlig stor stekepanne. Det viktigste er at emnene er kjevlet ganske tynne, men ikke så tynne at de blir tørre og harde når de stekes. Lag en stor porsjon for disse potetlompene er populære!

 

Foto: Lars Petter Pettersen

Ingredienser

til ca 16 lomper

  • 1 kg kokte, kalde poteter

  • 1 ss salt

  • 250 g hvetemel

Framgangsmåte

  1. Ha. de kalde potetene i en stor blandebolle sammen med salt. Knus potetene med hendene, sånn at saltet blir godt blandet inn. Kna inn mesteparten av melet litt etter litt, men spar litt mel til du skal kjevle ut lompene.

  2. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, og la deigen hvile i et kvarter.

  3. Ta ut en klump på størrelse med et egg, og klem den flat med fingrene. Kjevle ut til runde lomper. Bruk rikelig med mel så de ikke setter seg fast på benken.

  4. Stek lompene ganske i ganske varm stekepanne, uten å bruke olje eller smør. Snu dem når de begynner å få svarte flekker på undersiden. Legg lompene i en stabel med et fuktet kjøkkenhåndkle over.

 

Oppskriften på potetlomper og en rekke andre digge oppskrifter finner du i Barnas aller beste kokebok. Denne får du kjøpt i den fleste bokbutikker og på nett. Garantert testet på barn!