Kokossei med råkost (150)
Kokossei med råkost og knutekålbåter
Kokosmelk, soya og ingefær gir en herlig smakfull rett. Når alt tilberedes i samme form er det også en enkel måte å servere fisk på. Potetene i bunnen har en velkjent smak og tekstur og råkosten på toppen gjør retten frisk og fargerik.
Knutekål er en ukjent grønnsak for mange. Vi syns den smaker som en blanding av pære, eple og kålrot og at den har en skjønn og sprø konsistens! Vis barna hvordan den ser ut hel før dere kutter den opp. Knutekål er ikke en rotgrønnsak, den delen vi spiser en faktisk en del av stengelen.
Denne oppskriften er beregnet til 150 elever.
Ingredienser
Kokossei
6 kg potet
1 dl matolje
1 kg fersk spinat
7,5 kg seifilet
3 l kokosmelk
150 ml soyasaus, gjerne glutenfri
8 lime, saften av
100 g ingefær, revet
4 stilker sitrongress
8 stk. hvitløksfedd
4 kg gulrøtter
4 kg kålrot
Salt, pepper
Knutekålbåter
12 knutekål
6 lime, saften av
100 g sesamfrø
3 potter koriander, eller 1 stor bunt
1 liten bunt mynte
Framgansmåte
Vask potetene og del dem i tynne skiver
Fordel potetene lagvis i langpanner med 6 ss olje i bunnen av hver langpanne og ha litt salt mellom potetlagene
Stek potetene møre i ovnen på 200 grader. ca 15 min
Rens seifiletene mens potetene steker og del fisken i porsjonsstykker. Legg til side
Riv gulrot og kålrot til råkost på rivjern, eller på kuttemaskin
Finhakk sitrongress, hvitløk og ingefær
Skvis saften av limen i en bolle
Bland limesaft, kokosmelk, hvitløk, sitrongress, ingefær og soyasaus
Ta potetene ut av ovnen og fordel først spinat, så fisk, så saus jevnt i formene.
. Stek i ovn på 200 grader i 10 minutter
Ha over råkosten før servering
Framgangsmåte - Knutekålbåter
Rist sesamfrø i en tørr panne til de blir gylne
Skrell knutekålen og del den i jevnstore båter «eplebåter»
Skvis over limesaft
Finhakk urtene og bland alle ingrediensene i en stor bolle
Server en båt til hvert barn sammen med fiskerettenkjelene
Utstyr
Kniver til alle barn
Fjøler til alle barn
2 gastrobakker/3 langpanner
boksåpner
boller
sleiver
kuttemaskin/rivjern
stekepanne
sitruspresse
Husk: Fjølene må vaskes mellom kutting av grønnsaker og fisk.
Pris
Pris for 150 porsjoner kr. 839,37
Pris per porsjon kr. 5,60
Allergener
Soya
Sesam
Fisk - sei
Gluten - bruk glutenfri soya
Næringsinnhold
En porsjon = 180 g
Næringsinnhold/porsjon:
196 kcal
40% eller 74 g grønt
Energifordelig
49% fett
31% karbohydrat
3% fiber
17% protein