Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Okonomiyaki – japansk pannekake full av grønnsaker

Okonomiyaki er en japansk pannekake med finsnittet kål og revet gulrot. På Geitmyra serverer vi den med hurtigkimchi, hoisinsaus, majones og pynter med litt ristet sesamfrø og vårløk på toppen. Her er det lett å spise åtte om dagen!

Denne enkle, men næringsrike retten er populær og rimelig og dere kan toppe den med det dere liker best: En sprø salat, sylta grønnsaker og ulike sauser.

Oknomiaki til 6 personer

  • ½ finsnittet hodekål

  • 2 stk. revet gulrot

  • 1 ts salt

  • 1 gul løk

  • 6 egg

  • 200 g hvetemel

  • 2 dl vann eller buljong

  • 1 ss revet ingefær

  • Grovkvernet pepper

Tilbehør

  • 1 vårløk, til pynt

  • Hoisinsaus

  • Majones

  • Sesamfrø, til pynt

 

Utstyrsliste

Litermål / Bolle / Kniv / Skjærefjøl / Teskje / Spiseskje / Rivjern / Sleiv

Framgangsmåte 

  1. Finsnitt kål og riv gulrot , legg det i bollen og strø salt over. Masser saltet godt inn i grønnsakene.

  2. Kutt løk i tynne skiver og bland med resten av grønnsakene.

  3. Bland resten av ingrediensene i bollen.

  4. Stek pannekakene i litt olje til de er gylne på begge sider.

  5. Finsnitt vårløk og dryss over.

Tips: Her kan dere selvsagt benytte anledningen til å bruke opp det dere har av grønnsaker.


See this gallery in the original post