Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Kimchi på 1-2-3 – klar til å nytes!

Kimchi er en koreansk klassiker – en syltet chili- og kålsalat med masse smak. Egentlig krever den tid for å utvikle en dyp umami, men noen ganger vil vi ha kimchi . Løsningen? En lynrask versjon som gir deg den friske, krydrede smaken på bare 5 minutter. Det er ikke engang juks, det er bare digg.

Tilbehør til 4 personer

  • 1 kinakål

  • 1/2 ts salt

  • 1–2 hvitløksfedd

  • 1⁄2 finhakket chili eller 2 ts sterk chilisaus

  • 2 ss raspet fersk ingefær

  • 1 ts sesamolje

  • 2 ss soyasaus

  • 1 lime, bare saften

Framgangsmåte

  1. Snitt kinakålen i tynne strimler og ha det i en blandebolle.

  2. Ha alle andre ingredienser i bollen, og kna alt sammen med hendene. Bruk litt krefter, for da kommer saften ut av kinakålen, samtidig som alle smakene blander seg godt.

  3. La salaten stå i kjøleskapet i en halvtime, sånn at smakene setter seg.

Kimchi passer veldig godt til okonomiyaki, pulled pork, ramen, kjøtt, fisk og mye annet!


See this gallery in the original post