Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Overrask med hjemmelaget sennep!

Lag din egen sennep med få ingredienser og personlig vri! Prøv med pepperrot, eplesaft eller ingefær for ekstra smak. Perfekt som gave eller til dine favorittretter – enkel oppskrift som holder i flere måneder!

Sennep er i slekt med kål! Det kan du smake hvis du spiser et blad eller en blomst. Vi bruker sennep som krydder. I Nord-India brukes frøene også til å lage olje.

Ingredienser til 1 glass

3 ss sennepsfrø
3 ss brunt sukker
2 ss sennepspulver
3 ss olivenolje
3 ss hvitvinseddik
2 ss honning
0,5 ss salt
Smakstilsetninger etter eget ønske

Legg frøene i bløt natten over og slå av vannet. Ha dem i en morter og mos dem grovt sammen med sukker og smakstilsetning. Ha i pulveret og rør det sammen med en liten skvett olje. Rør inn honning og spe videre med olje og eddik til sennepen får en passe konsistens. Smak til med salt og juster eventuelt med mer eddik.

Ha sennepen over på helt rene glass, sett på lokket når den er avkjølt og sett den kaldt. La den hvile noen dager før du bruker den. Den holder seg flere måneder i kjøleskapet.

See this gallery in the original post

See this gallery in the original post