Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Hirsegrøt med kokos – perfekt for hele familien!

Hirsegrøt er en mild, næringsrik grøt som lett kan varieres i konsistens og smakes til med ulike toppinger. Hirse er naturlig glutenfri og rik på jern, noe som gjør den til et perfekt valg for både små og store.

Topp grøten med bær, nøtter, honning eller en klatt smør for ekstra smak – en deilig og mettende start på dagen!

Ingredienser (to porsjoner)

  • 1 dl hirsegryn

  • 6 dl vann

  • 1 dl kokosmelk

  • 1 ss smør, nøytral olje eller kokoksolje


Fremgangsmåte

  1. Skyll hirsekornene i kaldt vann.

  2. Ha kornene i en kjele sammen med vann og kok opp. Rør jevnlig og la det småkoke i ca 20 minutter. Det meste av vannet skal kokes inn.

  3. Tilsett kokosmelk og ev smak (kardemomme, anis, kanel) og gi grøten at oppkok. Rør inn smør. Er grøten tykk tilsett litt mer kokosmelk.

Tips: Bruker du hirseflak vil de koke raskere, reduser vannmengden til 4 dl.
Tidlig matglede: Denne oppskriften passer også som babymat.


See this gallery in the original post