Jordbæris med hvit sjokolade og kokos
Du kan tro det ble jubel på juniorkokkeskolen da denne herligheten dukket opp på menyen. Jordbær, kokos, lime og banan blandes sammen og gir en frisk og fruktig smak av sommer. Pynt med frysetørkede bær, revet kokos og smeltet sjokolade før servering. Hva er det å ikke like?
Ingredienser
til ca. åtte ispinner
3 dl kokosmelk (full-fett blir best)
200 gram jordbær, frosne eller ferske
1 moden banan
Smak til med limejuice og eventuelt litt honning, lønnesirup eller kokosblomstsukker
NB! Husk at alt som er kaldt smaker mindre, men bruker du hvit sjokolade for å dekorere den, vil den også gi sødme til isen når den spises.
Til pynting og topping:
Smeltet hvit sjokolade
Revet kokos
Frysetørket jordbær (kan sløyfes)
Utstyrsliste: Blender eller stavmikser, isformer og eventuelt ispinner i tre, fryser.
Fremgangsmåte
Blend alle ingrediensene i en blender eller med stavmikseren til du får en helt glatt blanding
Fyll i is-former og sett i fryseren i 3-4 timer.
NB! Se tips under til hvordan du bruker ispinner av tre.
´
Topping/dekor:
Ta ispinnene ut av formen og legg på bakepapir på en asjett mens sjokoladen smelter over vannbad.
Smelt hvit sjokolade over vannbad til den er helt smeltet. Med en skje, dryss sjokoladen over den ene siden av ispinnen. Dryss kokos og knuste, frysetørket jordbær raskt før sjokoladen stivner.
Gjenta på andre siden.
Nyt!
Slik lager du perfekte ispinner ...
Bruk saftisformer. Du kan også lage ispinnene i glass eller bruke silikonformer, men vanlige isformer er det enkleste.
Bruk gjerne ispinner i tre til dine ispinner. Det får du kjøpt blant annet i hobbybutikker.
La ispinnene stå i fryseren i en times tid før du setter i ispinnene. Da vil du lettere få dem til å stå rett. Du kan også dekke toppen av is-formene med aluminiumfolie og stikke pinnen gjennom folien for å gi støtte til pinnene.
La ispinnene stå på benken i noen minutter før du trekker dem ut av formene, eller hold formene under varmt vann til isen slipper. Pass på at du ikke får vann i isen!
Pynt ispinnene like før servering.