Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Lammecurry med kikerter

Denne smakfulle, marokkoinspirerte lammegryten er full av deilige krydder. Prøv deg frem med dine favoritter – en blanding av ulike krydder gir dybde og kompleksitet til smaken. Retten tåler mange variasjoner, så finn kombinasjonen som passer deg best.

Ønsker du en annen vri? Bytt ut lam med kyllinglår! Når kjøttet er mørt og ferdig trukket, bruk en liten, skarp kniv til å skjære det løs fra benet før servering.

INGREDIENSER (4)

  • 3 ss olje

  • 400 g lam, gjerne bog eller skiver av lår

  • 4 tørkede aprikoser

  • 400 g gulrøtter

  • 1 løk

  • 400 g kikerter

  • 2 hvitløksfedd

  • Ingefær, tommelstor bit

  • 1 boks fet kokosmelk

  • 2 dl vann

Krydderblanding: ½ ss kumin, ½ ss korianderfrø, ½ ss fennikelfrø, ½ ts chili, ½ ts nellik, ½ ts malt kardemomme, ½ ts muskat, ½ ts malt kanel.

Til servering: Bladpersille, yoghurt naturell

FRAMGANGSMÅTE

  1. Vask og rens grønnsakene.

  2. Skjær gulrøtter, løk, og aprikos i terninger. Riv eller finhakk ingefær og hvitløk.

  3. Skjær kjøttet i terninger.

  4. Varm olje i en stor gryte, ha i kjøttet sammen med tørre kryddere og aprikoser.

  5. Når kjøttet er lett brunet, tilsett vann og la det hele trekke rett under kokepunktet. Når kjøttet er gjennomkokt males det sammen med noe av kraften i blender eller med stavmikser, eventuelt del det i små biter for barn som er vant til grovere konsistens. Sett det til siden.

  6. Fres løk, gulrøtter, hvitløk og ingefær. Tilsett kikerter. Kok det hele til gulrøttene er så møre at de kan klemmes lett i stykker.

  7. Tilsett kokosmelken og gi det hele et oppkok, mos grønnsakene med potetmoser til ønsket konsistens.

  8. Bland alt med det malte kjøttet.

  9. Server gjerne med finhakket bladpersille og en skje yoghurt naturell.

Vil du ha nye oppskrifter rett i innboksen din? Meld deg på vårt nyhetsbrev.


See this gallery in the original post