Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Langpannekake med banan og blåbær

Bananpannekaker er lettvint, sunt og skikkelig godt. Pannekakene blir best om en bruker bananer som er godt modne. 

Ingredienser

20 porsjoner

  • 8 godt modne bananer (helst brune i skallet)

  • 8 egg

  • 8 dl havregryn

  • 6 ss akasie honning

  • 4 ts bakepulver

  • 4 dl melk

  • 225 g blåbær (ferske eller fryste)

  • Kanel (kan sløyfes)

Utstyr: stor bolle, gaffel/ballongvisp, desilitermål, ss, ts, bakepapir, langpanne, stavmikser


Framgangsmåte

Tid: ca 35 min med barn, ca 25 min voksen

  1. Dekk langpannen med bakepapir og sett stekeovn på 190 grader varmluft.

  2. Ha bananene i bollen og mos dem lett med en gaffel eller visp .

  3. Tilsett egg og bland sammen. 

  4. Tilsett havregryn, honning, bakepulver og melk. Rør sammen og kjør til en glatt røre med stavmikser.

  5. Hell røren i langpannen, fordel blåbærene utover og stek i 10-13 min. Når røren er fast er pannekaken ferdig.

  6. Skjær opp i 25-30 stykker. Ha på litt honning og kanel om ønskelig.


Tips: For at barna skal ha nok å gjøre når denne retten lages, sett frem et utvalg grønnsaker og la dem kutte grønnsaksstaver i tillegg. Husk på utstyr til grønnsaksstaver (skjærefjøl, kniv, fat).


Alternativer ved intoleranser:

  • Laktose: Bruk laktosefri eller plantebasert melk.

  • Egg: Bland 1 ss chiafrø og 3 ss vann, og la stå i 10 minutter. Erstatter 1 egg.

  • Gluten: Bruk glutenfrie havregryn.