Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Knuste, sprø poteter med urter og ost

Ingenting er så godt om knuste, sprøstekte poteter med ost og urter. Bruk gjerne osterester hvis dere har. Potetene kan spises som en egen rett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. De er også supre som turmat.

Til fire personer

1 kg kokte poteter (kok ferdig hjemme hvis du skal lage mat ute)
Salt og pepper
2 båter finhakket hvitløk
Urter som timian, oregano, basilikum
Paprikakrydder, røkt paprika, chilli
Olje
Revet ost

Sett ovnen på 220 grader. Legg bakepapir på et stekebrett og legg kokte potetene utover på stekebrettet. Knus dem med en gaffel og pensle dem med litt olje. Krydre med ønsket krydder, salt og pepper. Legg på urter og ost og stek dem i ca. 15 minutter.

Potetene er også supre å lage ute. Ta med en jernpanne eller bruk folie. Kok potetene på forhånd og tar med ferdighakkede urter og revet ost.

Har du lyst til å få oppskrifter, inspirasjon og invitasjoner rett i innboksen din? Meld deg på Geitmyras nyhetsbrev.

See this form in the original post

Turmat

See this gallery in the original post

Oppskrifter med potet

See this gallery in the original post