20 000 timer med matglede på ett år! Geitmyra Tønsberg fyller år.
– Vi har nådd ut til et forbløffende antall barn og ungdom på kort tid, sier en entusiastisk Bente Bugge-Erlingsen, leder av Geitmyra Tønsberg som nå fyller 1 år.
– Responsen fra barn, foreldre, lærere og næringsliv har vært overveldende positiv, fortsetter Bente og viser fram noen imponerende tall:
730 elever har deltatt i ukesundervisning
300 ungdomsskoleelever har deltatt i undervisning og utdanningsvalg
10.000 besøkende på høstfest, matfestivaler og eksterne arrangementer
150 elever på 5-7 trinn på Etter skoletid
29 skoler fra Færder og Tønsberg tilknyttet skolehageprogrammet
300 frivillig timer
120 ungdommer i alderen 13-16 år har deltatt på kurs i sommer, høst og vinterferie
5 ungdommer i alderen 13-16 år er kurset og ansatt som juniorkokk
100 000 bier i 100% stilling
Senteret har også vært arena for kulturutveksling, med besøk fra 60 nasjoner via UDI, samt politikere og ordførere.
– Det som virkelig gleder oss, er å se hvordan barna tar med seg kunnskapen hjem, forteller Bugge-Erlingsen. – Når vi hører om familier som lager middelaldersk lammegryte til middag, vet vi at vi har lykkes med å skape ekte matentusiasme.
Lærere roser Geitmyras evne til å skape mestringsopplevelser og inspirasjon. En kontaktlærer forteller at engasjerte og flinke undervisere gir elevene mestringsopplevelser og inspirasjon og beskriver atmosfæren som inkluderende, med god stemning og rause lærere som ser alle elevene.
Med seks uker med populære feriekokkekurs for ungdom, og gjentatte besøk fra entusiastiske deltakere, har Geitmyra Tønsberg bevist at mat er mer enn bare næring - det er en kilde til fellesskap, vennskap og livsglede.
– Å se hvordan matlaging og måltider skaper dette fellesskapet, gir virkelig mening til livet, avslutter Bugge-Erlingsen, mens hun ser frem til enda et år fylt med matglede og læring i det gule huset på Løkken i foten av Slottsfjellet.