Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Bedre mat på SFO med Læringsrik mat

– Jeg føler virkelig at vi har fått alt vi trenger, og mer, for å fortsette, svarer en SFO-ansatt i Agder når Universitetet i Agder evaluerer prosjektet Læringsrik mat på SFO.

Læringsrik mat, utviklet av Geitmyra matkultursenter for barn, har som mål å styrke kunnskapen om ernæring og matlaging blant SFO-ansatte. Maten skal følge kostrådene, være mulig å lage med de ressursene som finnes, holde seg innenfor budsjettet og resultere i varige forbedringer. En ambisiøs oppgave, med andre ord.

Programmet strakk seg over fem måneder og besto av oppstartsmøter, menyplanlegging, matlagingskurs og en avsluttende matfest. UiA stilte to sentrale spørsmål:

  1. Hvordan opplevde SFO-ansatte ernæringsopplæringen?

  2. Hvor effektiv var opplæringen i å forbedre kvaliteten på maten som ble kjøpt?

Tilbakemeldingene er klare: De ansatte opplever opplæringen som svært positiv. Måltidene er nå bedre organisert og med flere grønnsaker på menyen. I tillegg får de eldste barna rollen som matagenter, noe som gir både hjelp til de ansatte og mer tid til barna. Alt skjer innenfor eksisterende ressurser og budsjett, og deltakerne føler seg rustet til å fortsette disse endringene over tid.

Alle SFO-ene som var med, rapporterte om økt innkjøp av grønnsaker, ren fisk og fullkorn. 

Læringsrik mat gjør en forskjell – for alle.

Les mer her ↓