Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Jordbærispinner med hvit sjokolade og kokos

Jorbær, kokos, lime og banan blandes sammen og gir en frisk og fruktig smak av sommer. Pynt med frysetørkede bær, revet kokos og smeltet sjokolade før servering.

Ingredienser

til ca. åtte ispinner

  • 3 dl kokosmelk (full-fett blir best)

  • 200 gram jordbær, frosne eller ferske

  • 1 moden banan

  • Smak til med limejuice og eventuelt litt honning, lønnesirup eller kokosblomstsukker 

NB! Husk at alt som er kaldt smaker mindre, men bruker du hvit sjokolade for å dekorere den, vil den også gi sødme til isen når den spises.

Til pynting og topping:

  • Smeltet hvit sjokolade

  • Revet kokos

  • Frysetørket jordbær (kan sløyfes)

Utstyrsliste: Blender eller stavmikser, isformer og eventuelt ispinner i tre, fryser.

 

Fremgangsmåte

  1. Blend alle ingrediensene i en blender eller med stavmikseren til du får en helt glatt blanding

  2. Fyll i is-former og sett i fryseren i 3-4 timer.


NB! Se tips under til hvordan du bruker tre is-pinnene om du velger dette.

 Topping/dekor:

  1. Ta ispinnene ut av formen og legg på bakepapir på en asjett mens sjokoladen smelter over vannbad.

  2. Smelt hvit sjokolade over vannbad til den er helt smeltet. Med en skje, dryss sjokoladen over den ene siden av ispinnen. Dryss kokos og knuste, frysetørket jordbær raskt før sjokoladen stivner.

  3. Gjenta på andre siden.

  4. Nyt! 

Slik lager du perfekte ispinner ...

  • Bruk saftis-former. Du kan også lage ispinnene i glass eller bruke silikonformer, men vanlige is-former er det enkleste.

  • Bruk gjerne ispinner i tre til dine ispinner. Det får du kjøpt blant annet i hobbybutikker.

  • La ispinnene stå i fryseren i en times tid før du setter i ispinnene. Da vil du lettere få dem til å stå rett. Du kan også dekke toppen av is-formene med aluminiumfolie og stikke pinnen gjennom folien for å gi støtte til pinnene.

  • La ispinnene stå på benken i noen minutter før du trekker dem ut av formene, eller hold formene under varmt vann til isen slipper. Pass på at du ikke får vann i isen!

  • Pynt ispinnene like før servering.