Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

 Søk om plass nå! Undervisningstilbud høsten 2024 

Vi synes at Mat og helse er et av skolens viktigste fag! Det er ideelt for tverrfaglig undervisning og gir elevene mestringsfølelse og erfaringer de kan ta med seg resten av livet. På Geitmyra vil vi lære barn å bli glad i mat som gjør dem, og kloden vår, godt! 

Vi vil pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til elevene som kommer til oss. Når elevene lærer å ta gode matvalg gir vi dem kunnskap de kan dra nytte av gjennom hele livet.

Vi tar utgangspunkt i sesongens råvarer og praktiserer og formidler et ansvarlig og fremtidsrettet ressursbruk for å bidra til et bærekraftig matsystem.

Matglede, folkehelse og bærekraft er bærebjelkene i alle våre tilbud. Utover kompetansemålene i Mat- og helse berører vi også de tre tverrfaglige temaene Folkehelse og livsmestring, Bærekraftig utvikling og Demokrati og medborgerskap og kobler elementer fra naturfag og samfunnsfag, historie og geografi på de forskjellige temaene våre.

Søk om plass på følgende undervisningstilbud nå:

  • Matnyttig matte, 4. trinn

  • Spiselig naturfag, 6., og 9. trinn (fullsatt)

  • Fra jord til bord, 6. og 9. trinn (fullsatt)


Matnyttig matte, 4. trinn

Matnyttig matte er en dag med tverrfaglig undervisning i fagene mat og helse og matematikk. Vi har plass til 15 elever om gangen. 

Trykk på lenken og søk om plass til din skoleklasse. Dette er ikke en automatisk påmelding. Du blir kontaktet av Geitmyra dersom din klasse/trinn har blitt tildelt plass.

Mer informasjon om Matnyttig matte finner du her:



Spiselig naturfag for 6. og 9. trinn

I perioden uke 35 til 44 tilbyr vi et forløp over to dager hvor temaet er høsting og bærekraft. 

I undervisningen bruker vi dyrking og høsting, dyrehold og matlaging som praktiske arenaer for tverrfaglig dybdelæring. Vi knytter sammen mat- og helsefaget med naturfag. Elevene får en helhetlig undervisning og forståelse av hvilke prosesser i naturen som skal til for å dyrke mat, og hvordan man kan bruke råvarene og ressursene på best mulig måte. Begrepet bærekraft går igjen ute i naturen og inne på kjøkkenet.

Trykk på lenken og søk om plass til din skoleklasse. Dette er ikke en automatisk påmelding. Du blir kontaktet av Geitmyra dersom din klasse/trinn har blitt tildelt plass. (Fullsatt)

Mer informasjon om Spiselig naturfag finner du her:


Fra jord til bord for 6. og 9. trinn

I perioden uke 37 - uke 44 tilbyr vi et dagsopplegg med høsting og matlaging - rett fra jord til bord. Vi mennesker og maten vi spiser er del av et kretsløp. Elevene er med å høste og lage mat med råvarene rett fra parsellen vår i skolehagen. De lærer om bærekraft, økologi, ressurser og mangfold. I undervisningsopplegget er vi opptatt av å vise elevene sammenhengen mellom maten vi spiser og prosessene i naturen.

Trykk på lenken og søk om plass til din skoleklasse. Dette er ikke en automatisk påmelding. Du blir kontaktet av Geitmyra dersom din klasse/trinn har blitt tildelt plass. (Fullsatt)

Mer informasjon om Fra jord til bord finner du her:



Nyttige lenker om mat- og helse og bærekraft

Å spise skikkelig god mat som også er god for kroppen er noe alle barn bør få oppleve. Det er sosialt, og gir sanselige erfaringer som vi husker gjennom livet. Vi har samlet en del av den informasjonen vi selv bruker i undervisningen vår og ønsker å dele den med dere - se lenkene under:




Visuell forklaring av næringskjeden og dens betydning for bærekraftig mat fra havet

Andre lenker:


Om Geitmyra matkultursenter for barn

Geitmyra matkultursenter er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og unge som mulig å bli glad i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi vil pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss. Og vi vet at barn kan lage mat, at de tør å smake og at de må tas på alvor. Når barna lærer å ta gode matvalg gir vi dem kunnskap de kan dra nytte av gjennom hele livet.

Geitmyrametoden 

  • Vi bygger læringen på kortreiste, gode og tilgjengelige råvarer i sesong.

  • Med praktisk kunnskap skaper vi erfaringer på tvers av fag.

  • Med engasjert og ærlig formidling utfordrer vi sansene og nysgjerrigheten.

  • Vi gir barn og unge stort ansvar, så de blir selvstendige forbrukere og handlekraftige medborgere.

  • Vi kan alltid svare på hvorfor vi gjør som vi gjør.

I 2011 skapte vi på Geitmyra noe som ikke fantes: Et matkultursenter for barn i Oslo med visjonen å lære flest mulig barn og ungdom å bli glade i mat som gjør dem godt. Siden 2017 har vi etablert Geitmyra-sentre i Kristiansand, Tønsberg og Ringsaker. Alle sentrene bygger på erfaringene fra Geitmyra Oslo, men er basert på lokal tradisjon, matkultur, råvarer og identitet.

Følg med i vårt nyhetsbrev ved å melde deg på her.