Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Tonn med mat til Tons of Rock – juniorkokkene leverer

Full produksjon i juniorkokkenes produksjonskjøkken i Mathallen

– Vi begynner med 5000 porsjoner, men jeg tipper vi må doble leveringen, sier Kine Bekkengen. Juniorkokkene fra Geitmyra bytter ut matte og naturfag med matlaging, salg og servering. Mange har sin aller første sommerjobb på festivalen.

På menyen står det chili con og sin carne. Con carne lages med langtidskokte svinekjaker. Sammen skal ungdommene kutte 280 kg løk, 300 kg rød og grønn paprika og 12, 5 kg hvitløk. I tillegg til 160 kg svinekjaker, 250 kg rømme og 780 kilo tomat. – Jeg er ganske spent, innrømmer Lois (16).

Lois med krydder til 100

Det er ventet rundt 150 000 til Norges største festival. – Dette blir en skikkelig god chili og vi tror den faller i smak. Været ser ut til å være på vår side, smiler Kine Bekkengen.

Om Geitmyras juniorkokker

Geitmyras juniorkokker er en cateringbedrift som leverer superdigg og bærekraftig mat til små og store begivenheter. I år lager og serverer vi mat til Tons of Rock, Øya, Miniøya, Verdens Kuleste dag og Fæbrikstad. Blant annet.

Siden 2020 har Geitmyra utdannet over 120 juniorkokker. De har fått praktisk matfaglig kompetanse og god veiledning av kokker og undervisere på Geitmyra matkultursenter. Mange har fått jobb i ungdoms- og idrettsklubber, mange har fått oppdrag gjennom Geitmyra. De har laget mat – og servert – Kongen, laget linsesuppe med Bill Gates og vært vikar for Wenche i God morgen, Norge.

Vi vet at ungdom kan og vil jobbe!