Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

William feat. Gaggan på Der peppern gror

Gaggan, William Wiland og Andreas Viestad

– Dette er helt crazy! Geitmyras juniorkokk, William Wiland, er starstrucked når han skal stå på kjøkkenet sammen med en av verdens beste kokker, Gaggan Anand.

Det er rett før klokka fire. Lysene dempes. Musikken skrus på.  Forventningene er store når Gaggan x Der peppern gror på Rådhusplassen.

William Wiland har tatt på seg t-skjorta og er klar. Litt rød i kinnene, men mest av alt veldig spent. – Her står du på scenen med en verdenskjendis, sier Andreas Viestad, grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn.

Rockestjerne med egen t-skjorte

Gaggans egen restaurant, Gaggan, er flere ganger kåret til Asias beste restaurant og han er å se i Netflix-serien, «Chef´s table». Nylig åpnet han også en restaurant hos Louis Vuitton i Bangkok.

Der peppern gror er en av Oslos aller beste indiske restauranter og det er eieren Samir Sharma som har fått stjernekokken til byen for andre gang. –  Jeg er skikkelig fan av Gaggan. Vi ble utsolgt på et blunk i høst og det er stor rift om bordene denne gangen også, sier han. Han er glad for å kunne ta inn unge, lovende kokker. – Det er viktig å gi dem inspirasjon og gode opplevelser. Det vil William få her!

I én hel uke er Gaggan i Oslo med den 9-retters menyen Med de beste norske råvarene tryller han fram retter med navn som Golgappa, Aguachile Verde, Taco Lango og Fish Paturi.

William står i skrubben, i preppen på kjøkkenet og får være med ut i restauranten. – Jeg må klype meg litt i armen. Jeg tror dette er det største, sier han – som har servert Kongen, vært på Lindmo, overtatt kjøkkenet i God morgen, Norge og møtt Bill Gates.

Nå er William straks ferdig med første året på restaurant- og matfaglinjen på Etterstad VGS. – Dette er en fin opptakt til neste år, ler han.

Og er du på Der peppern gror på lørdag, så stikk hodet inn og si hei!