Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Matnyttig frivillighet – Matsentralen Vestfold og Telemark og Geitmyra Tønsberg

– Vi opplever at frivillige ønsker seg mer kunnskap om mat og praktisk matlaging. Det er allerede store sosiale forskjeller i helse og kosthold, sier daglig leder ved Geitmyra Tønsberg, Bente Bugge-Ellingsen.

Matnyttig frivillighet er pilotprosjekt og skal være et kompetanseløft for frivillige i humanitære og ideelle organisasjoner.

Det handler om praktisk matlaging med fokus på bærekraft, råvareutnyttelse og gode matvalg. – Nå som matvareprisene øker blir det stadig vanskeligere for familier med dårlig råd å ta gode matvalg. Da er det ekstra viktig at maten som serveres for utsatte grupper er mat som smaker godt, som gjør godt og er rimelig, sier Bente. Sammen med Matsentralen Vestfold og Telemark, har vi lagt opp til gode og lærerike kurs. Rettene som skal lages er basert på «volumvarer» -som Matsentralen i all hovedsak får inn til sitt lager til omfordeling. Slik bidrar vi til å bekjempe matsvinn fra lokale produsenter og andre overskudd fra matindustrien.

Matkursene er gratis og arrangeres i Sandefjord, Skien og Tønsberg.

Etter gjennomført kurs får deltakerne utdelt diplom og oppskriftshefte med forslag til matretter, mataktiviteter og gode matvalg og kan smykke seg med tittelen frivilligkokk. Med ny kompetanse skal de frivillige kunne tilby og tilberede enkle og sunne matretter og matvarer på aktiviteter for sine målgrupper og gjennomføre mataktiviteter til glede og nytte for enda flere.

Gjennom kursene får de frivillige også utvekslet erfaringer og kunnskap med hverandre og bygge relasjoner og fellesskap på tvers av ulike organisasjoner. Mange frivillige er unge mennesker og mange av de frivillige organisasjonenes brukere er unge mennesker. Formell matnyttig kompetanse bygger kompetanse og erfaring som også kan være nyttig i fremtidige jobbsøkerprosesser.

Kursplan

  1. april Frelsesarmeen Sandefjord 10.00-14.00

  2. april Frelsesarmeen Skien 10.00-14.00

  3. april Frelsesarmeen Skien 10.00-14.00

  4. april Frelsesarmeen Sandefjord 10.00-14.00

  5. april Geitmyra Tønsberg 10.00-14.00

Kursene holdes av kokken John Tore Frydenlund – Rent a Chef.

Kontakt: Bente Bugge-Erlingsen / bente@geitmyra.no / 90 67 30 13