Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Hvem skal lage maten vår i framtida?

Kine Bekkengen (Geitmyra), Tom Kriebel (baker fra Lærlingekompaniet) og Håkon Augestad (karriereveileder Etterstad VGS)

Hvem skal bake brødene våre, beine ut bogen, dyrke maten, kverne kornet, lage pølsene, dekke bordet og flambere i framtida?

Sammen med Utdanningsetaten, Restaurant og matfaglinja på Etterstad VGS og Lærlingekompaniet inviterer Geitmyra matkultursenter til inspirasjonsdager for å vise ulike yrkesvalg og karrieremuligheter.

Inspirasjonsdagene er et pilotprosjekt for å øke kjennskapen til, og kunnskap om, de mange mulighetene som ligger i matbransjen, forteller Kine Bekkengen – kokk og prosjektleder for Morgendagens mat.

Tirsdag 23. april kommer ungdomsskoleelever fra Høyenhall, Uranienborg, Loftsrud og Årvoll for å teste ut ulike yrker:

Kvelde Mølle lærer elevene om korn og kverning av mel.

Kokk: Elevene lærer ulike kutteteknikker og å piske majones
Gartner: Chilidyrking og -smaking, krydderquiz
Servitør og bartender: Shake kaffedrikk, flambering og borddekking
Baker: Lage tortilla og steke på takke, snurre den perfekte kanelsnurren
Kornprodusent: Lære om ulike korntyper og kverne mel
Ferskvarehandler, pølsemaker og slakter: Lære hvor tverrfaglig det er å stå i en ferskvarehandel, lage pølser, rulle kjøttboller og beine ut en lammebog.

– Det står fagarbeider og lærlinger på alle stasjonene og de vil står for den praktiske formidlingen sammen med elever fra VG2 på Etterstad. Vår erfaring er at ungdom lærer veldig godt av andre ungdom, forteller Kine. Gjennom praktisk arbeid lærer også elevene matematikk, naturfag og språk. – På slutten av dagen skal elevene ha laget retter som blir til et felles måltid. Det blir et festmåltid, sier Kine overbevisende..

Kontakt: Kine Bekkengen / kine@geitmyra.no / 93245744

Lærlingekompaniet lærer bort kaffeshaketriksene