Carinas beste tips for stressfri matlaging!
I Geitmyra Juniorkokkers lokaler i Mathallen står Carina Hultin Dahlmann omringet av 12 superkonsentrerte ungdommer. Det er midt i pizzaleksjonen og forsamlinga er stille. For pizza er noe de liker godt.
Hun har med seg et mangfold av toppinger til pizzaene. Med en lidenskap for reising og en forkjærlighet for det italienske kjøkkenet, bringer hun smaksopplevelser fra verden inn i undervisningen. Helt til slutt skal gruppen lage sin egen dessertpizza med fersken, ricotta og hjemmelaget karamellsaus. Den faller virkelig i smak og alle fatene er tomme på et øyeblikk.
Carina har en imponerende bakgrunn der hun har drevet sitt eget firma i mange år, jobbet med mat, holdt kurs om helse og livsstil, og forfattet fem kokebøker. Hun har blant annet gått på kokkeskolen Le Cordon Bleu i London og er en av Norges første fagteknikere i bærekraftig matopplevelse. Med dette bringer hun en unik kompetanse til bordet.
– En bærekraftig matopplevelse skal gjennom formidlende matopplevelser inspirere og berike publikum med kunnskap og innsikt om hvordan mat- og matproduksjon henger sammen med bærekraftige prinsipper, forklarer Carina.
I tillegg til å være underviser i mat- og helse på Geitmyra, er Carina også sterkt involvert i Geitmyra Juniorkokker i Mathallen. – Vi er i ferd med å starte et spennende cateringselskap drevet av og med ungdom. Det skjer veldig mye spennende der nå, forteller hun entusiastisk. – Jeg elsker å undervise og formidle matglede, kunnskap og matkultur og det er fantastisk å se hvordan alle barn og ungdommer finner sin plass på kjøkkenet, og det er skikkelig inspirerende å se at de blir så stolte av det de serverer.
Carinas beste kjøkkentips for en stressfri matlaging er enkelt, men effektivt: – Forbered deg godt. Sørg for at du har alle nødvendige råvarer og alt utstyr klart før du begynner. Det reduserer stress og gjør matlagingen til en ren fornøyelse!