Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Gratis kokebok til alle 9. klassinger i Ringsaker

Simen Andersen (Geitmyra) sitter på kokekunnskep

– En stor takk til Ringsaker kommune som satser på matglede og kunnskap ved å gi barna denne boka, sier daglig leder ved Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.

Ukesundervisningen i mat- og helse starter opp denne uka og nytt av året er at alle som kommer hit får Geitmyras egen kokebok, Barnas aller beste kokebok. Barn er mye bedre til å lage mat enn voksne tror. Og de liker mye mer mat enn voksne tror også – særlig når de får lage den selv. De må bare få slippe til. Og så trenger de litt veiledning – pluss gode oppskrifter. Alt dette får de i denne boka.

Tusenvis av barn har lært seg å lage mat på Geitmyra matkultursenter. Underveis har de testet oppskrifter, utviklet retter og funnet frem til favorittene. Kokeboka inneholder 80 oppskrifter og er laget spesielt for barn og unge, så de kan lære å lage ordentlig god mat og få lov til å utfolde seg på kjøkkenet.

– Oppskriftene er så fristende og Geitmyras tilnærming så forfriskende! Denne boken er rett og slett alt man trenger for å spise godt, variert og bærekraftig på ekte, skriver Marit Kolby, ernæringsbiolog og forfatter av boka Hva og når skal vi spise.

– Vi gleder oss vilt til å komme igang igjen og skape matmagi sammen med alle barn og ungdom som skal hit igjen, jubler Lupton. – Allerede 9. september inviterer vi til Barnas store drivhus. Bli med og få med deg alt det morsomme vi driver med!

Den beste gaven!



Sagt om Barnas aller beste kokebok

“Denne boken blir jeg både som far og fagmann ufattelig lykkelig av å se – matglede, oppmerksomhet rundt bærekraft og tradisjoner er satt sammen til en imponerende og spennende bok som kommer til å motivere og glede unge lesere.” — EVEN RAMSVIK, PRISVINNENDE KOKK, MATSKRIBENT OG RESTAURANTEIER

“Så deilig med en kokebok for barn som ikke undervurderer sitt publikum! Ingen har bedre grunnlag for å vite hva barn liker og kan få til på et kjøkken. Her handler det like mye om sanselighet, historieformidling og selvtillit på kjøkkenet, som det å bare følge oppskrifter." — MAJ-BRITT AAGAARD - MATBLOGGER, SPISELANDSLAGET, PROGRAMLEDER OG KOKEBOKFORFATTER

“En av de viktigste tingene vi kan gjøre for framtida er å passe på hva vi spiser. At det er godt for både oss selv og for verden vi lever i. Da trengs det sånne som Geitmyra, som lærer barn å bli glad i sunn og bærekraftig mat som smaker deilig! Nå er triksene deres heldigvis å få i bokform!” – GUNNHILD STORDALEN


See this gallery in the original post