Rød fiskesuppe med kokosmelk og sei
Denne suppen har masse god smak og varmer godt.
Ingredienser
(8 personer)
Tid: ca 40 min med barn, ca 25 min voksen
ca. 600 g seifilet, beinfri
1 boks hermetisert hakket tomat
1-2 boks kokosmelk (4-5 dl)
3-4 gulrøtter
2 vårløk
3 cm ingefær
2-3 fedd hvitløk
Persille
1 liter kraft/vann med buljong
Salt og pepper
Nøytral olje (raps, solsikke)
Utstyr: Skjærefjøler, kniver, teskje, gryte, sleiv, øse
Framgangsmåte
Finhakk hvitløk og ingefær (skrell ingefær med teskje)
Kutt resten av grønnsakene til ønsket størrelse.
Hakk persille og sett til siden.
Kutt fisken i terninger ca 3x3 cm og sett til siden.
Ha olje i en gryte og varm opp på medium varme.
Svisj hvitløk, ingefær, gulrøtter og vårløk i et par minutter.
Tilsett hakket tomat og svisj i 5 min.
Tilsett kokosmelk og rør rundt. Tilsett kraft/vann med buljong til passe konsistens.
Kok opp i ca 5-10 min og smak til med salt og pepper.
Ta gryten av varmen og tilsett fisken og hakket persille. La stå i 5 min før servering.
Tips: Spar på avskjær fra grønnsaker, frys inn, og kok deilig suppekraft når dere har nok.