Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Legg grønnsakene på grillen

– Grill alt. Alltid, sier Kine Bekkengen. Å grille grønnsakene ser ikke bare fantastisk ut, det smaker også vilt godt! Prøv sesongens neper og du vil aldri slutte med å grille dem. 

Kines beste tips!

Stort sett alt av grønnsaker kan grilles. Rydd i kjøleskapet. Litt salat, en dvask blomkål og en litt tufs purre kan få nytt liv på grillen. 

I sommer er det sesong for tomater, brokkoli, blomkål, nypoteter, hjertesalat, reddik, neper, squash, gulrot, sommerkål, sukkererter og fenikkel. Blant annet! Og alt funker.

Sjekk sesongkalenderen for grønnsaker.

Tips til grilling av grønnsaker

Ikke del grønnsakene i for små biter. Purren grilles hel, nepene deles i to. Som eksempel. 

Pensle litt olje på grønnsakene før de legges på grillen. La dem ligge i fred, så de får det fine grillmønsteret. Salte og pepre.

Harde grønnsaker trenger litt lenger tid enn de mye. Det gjelder grønnsaker som gulrøtter, beter og neper. Disse trives best på indirekte varme, så de får tid til å bli skikkelig gjennomstekte. Det tar ca. 20 minutter. Mykere grønnsaker trenger fra 2–5 minutter og kan grilles på direkte varme. 

Vi griller alltid grønnsakene på Geitmyras sommerskole.

Grønnsakene smaker godt alene eller som tilbehør til fisk eller kjøtt. Bruk dem også i suppe, salat, på pizza, i pasta, legg dem i urteolje og du har grillede grønnsaker i mange dager. Bruk dem som pålegg. 

Sitroner er også knallgodt på grillen


See this gallery in the original post