Butter chicken på Geitmyra
Eller Murgh Makhani for de med sterke hjerter, som det også kalles. Saftig, marinert og grillet kylling i en rik, tomatbasert, smøraktig og elegant krydret saus. Hvem kan motstå det?
Les historien bak butter chicken her.
Til 6 personer
Sett ovnen på 200 grader.
700 g kylling i biter – gjerne økologisk. Evt. reduser litt på mengden.
1 ss fersk limejuice
1 ts chilipulver
2 ss graham masala
1 1/2 ss salt
4 ss yoghurt naturell
1 ss finhakket hvitløk
1 ss finhakket ingefær
Bland kyllingen med krydder, salt, yoghurt, hvitløk og ingefær. La det gjerne stå natten over. Fordel det utover i en ildfast form og stek i 15-18 minutter til det er akkurat gjennomstekt. Kyllingen vil også koke i sausen i noen minutter.
2 ss olje
1 løk, finhakket
4 store tomater, kuttet i terninger
1 ts finhakket hvitløk
1 ts finhakket ingefær
1 ss rød chilipulver som Kashmiri Chilli Powder eller en kombinasjon av chilipulver og paprikapulver
1 ss graham masala
1 ss kummin
2 ss smør
1/3 kopp fløte
Varm opp olje i en kjele. Stek løken i 2-3 minutter til den er myk. Tilsett tomater og kok i 10-12 minutter. Press sausen gjennom en metallsil eller mos den med en stavmikser. Tilsett hvitløk, ingefær og krydder. Legg i kyllingen, sørg for at den er godt dekket av sausen og la det småkoke i 3-5 minutter. Rett før servering, tilsett smøret. Når smøret har smeltet, rør inn fløten.
Ta kjelen av varmen og server med finhakket koriander, finhakket grønn chili, ris, nan og en god indisk chutney!