Supersaftig brødpudding
Det er lett å bli hekta på en supersaftig og frisk brødpudding med frukt i. En ypperlig måte å bruke opp gammelt brød og frukt på.
Ingredienser til 1 brødform
1 ss smør til formen
8 skiver brød (alle typer brød funker)
Temperert smør til skivene
Appelsin- , aprikosmarmelade eller lignende (bruk opp syltetøyrester, men det går fint uten også).
125 g sukker
2 dl fløte
3 dl melk ( eller 5 dl melk, bruk opp rester)
3 egg
Litt vaniljesukker eller frøene fra ½ vaniljestang
Bruk gjerne opp modne epler eller pærer, skjær i tynne skiver og legg lagvis med brødskivene.
Framgangsmåte
Sett ovnen på 160 grader.
Visp sammen sukker, egg, fløte, melk og frøene fra vaniljestangen/vaniljesukkeret.
Smør en ildfast form grundig med smøret. Smør et tynt lag smør og syltetøy om man vil på skivene, legg i formen etterhvert som de er smurt og hell så eggeblandingen over.
La stå å trekke 5 minutter så de trekker til seg mesteparten av væsken.
Stek brødpuddingen i ca 40 minutter til den er gyllen og eggestanden har stivna.
Avkjøles i romtemperatur før den skjæres i skiver og serveres som den er.
Her kan du også ha rester av bær/frukt rett i puddingen. Bruker du brioche eller annet søtet brød bør du gå ned på sukkermengden i eggeblandingen.
Brødpuddingen spises som den er, eller du kan ta på litt syltetøy eller servere med krem eller iskrem.