Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Supersaftig brødpudding

Det er lett å bli hekta på en supersaftig og frisk brødpudding med frukt i. En ypperlig måte å bruke opp gammelt brød og frukt på.

Ingredienser til 1 brødform

1 ss smør til formen
8 skiver brød (alle typer brød funker)

Temperert smør til skivene

Appelsin- , aprikosmarmelade eller lignende (bruk opp syltetøyrester, men det går fint uten også).

125 g sukker
2 dl fløte
3 dl melk ( eller 5 dl melk, bruk opp rester)
3 egg

Litt vaniljesukker eller frøene fra ½ vaniljestang

Bruk gjerne opp modne epler eller pærer, skjær i tynne skiver og legg lagvis med brødskivene.

Framgangsmåte

  1. Sett ovnen på 160 grader.

  2. Visp sammen sukker, egg, fløte, melk og frøene fra vaniljestangen/vaniljesukkeret. 

  3. Smør en ildfast form grundig med smøret. Smør et tynt lag smør og syltetøy om man vil  på skivene, legg i formen etterhvert som de er smurt og hell så eggeblandingen over. 

  4. La stå å trekke 5 minutter så de trekker til seg mesteparten av væsken.

  5. Stek brødpuddingen i ca 40 minutter til den er gyllen og eggestanden har stivna.

  6. Avkjøles i romtemperatur før den skjæres i skiver og serveres som den er.

    Her kan du også ha rester av bær/frukt rett i puddingen. Bruker du brioche eller annet søtet brød bør du gå ned på sukkermengden i eggeblandingen.

Brødpuddingen spises som den er, eller du kan ta på litt syltetøy eller servere med krem eller iskrem.