Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Risgrøtlapper

Er du heldig og har litt risgrøt til overs? Prøv disse deilige risgrøtlappene. Superenkelt og kjempegodt, og passer både til frokost, matpakka, lunsj og til kvelds.

Ingredienser:

(Gir ca 10 lapper)

Tid: 5 min voksen, ca 10 min med barn + steketid

  • 5 dl kald risgrøt

  • 2 egg

  • 1 ss sukker

  • 1 dl sammalt hvetemel

  • ½ ts kardemomme

  • Nøytral olje til steking (raps, solsikke)

Utstyr: Bakebolle, visp, litermål, spiseskje, teskje, stekepanne, stekespade

Framgangsmåte:

  1. Ha egg, sukker, mel og kardemomme i en bakebolle og visp godt sammen.

  2. Tilsett risgrøt og bland alt godt.

  3. Ha olje i stekepannen og stek lapper på medium varme til de er gylne på begge sider.

  4. Server med ferske eller tinte bær og litt rømme.