Gresskarvafler
En strålende måte å bruke opp gresskaret på. Saftige, gode vafler med naturlig sødme. Hva med å lage gresskarvafler med litt saltmat på til middag? En ubetinget suksess!
Ingredienser
Til 5 vafler
4 dl bakt eller kokt gresskar
2,5 dl mel, gjerne sammalt
3-4 dl kulturmelk
2 egg
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ss honning
2 ss rapsolje
2 ss raspet gulrot
Olje eller smør til steking
Fremgangsmåte
1. Kok eller bak gresskaret i ovnen til det er mørt, ca 20 minutter.
2. Mos det ferdigkokte gresskaret med en stavmikser.
3. Pisk eggene i en bolle.
4. Ha i gresskar, gulrotkjøtt, melk, honning og olje. Visp så inn det det tørre.
5. Stek vaflene i vaffeljernet med litt olje eller smør.
Server med syltetøy, frukt eller litt krem med gresskarkjerner. Eller hva med litt tykk yoghurt og speka fisk eller strimler av spekeskinke? Kanskje litt salat eller en pølsebit. Eller et speilegg. Bruk det dere har i kjøleskapet. Det er gøy å teste ut ulike ting og barna synes det er skikkelig stas!