Urtestekt fisk, bakte sommergrønnsaker, tomat- og rødløksalat
Urtestekt fisk
God, fersk fisk blir enda bedre med friske urter. All fisk kan stekes, og urter kan du nesten ikke bruke for mye av. Noen urter passer bedre til fisk enn andre, så her må du prøve deg frem og finne din favoritt.
Ingredienser
4 personer
4 x 150 g fiskefilet med skinnet på
1 håndfull friske urter
2-3 ss matolje
Salt og pepper
Framgangsmåte
Grovhakk urtene.
Bland inn litt salt og pepper, og strø blandingen jevnt utover en tallerken.
Gni fiskestykkene inn med olje, og vend dem i urteblandingen.
Sett pannen på sterk varme.
Hold håndflaten over pannen for å kjenne om pannen er varm.
Når pannen er varm har du i oljen.
Legg fisken i pannen med skinnsiden ned og stek i 5 minutter.
Snu fisken, skru ned varmen og stek videre i et par minutter til på middels varme.
Server fisken med cous-cous, yoghurtsaus og en god salat.
Bakte sommergrønnsaker med urter
På sommeren er vekstkassene våre fulle av godsaker. Vi skal bake grønnsaker i bakerovnen vår som står på tunet, og bruker av grønnsakene som er klar til å høstes. Squash, paprika, reddiker, løk og rotgrønnsaker er noe av det vi skal spise. Bakte grønnsaker passer til alle typer fisk eller kjøtt. Du kan også steke grønnsakene i en stekeovn på høy varme.
Ingredienser
Til 4 personer
1 squash
1 aubergine
2 paprika
2 gulrøtter
1 rødløk
3 fedd hvitløk
8 reddiker
Ferske urter
Salt og pepper
Olivenolje
Framgangsmåte
Skyll alle grønnsakene godt.
Skrell de grønnsakene som må skrelles. F.eks gulrot, løk og hvitløk.
Kutt alle grønnsakene i grove biter. Rotgrønnsakene må kuttes i mindre biter eller tynne skiver siden de bruker lengre tid i ovnen.
Ha alle grønnsakene i en ovnsform. Ha på salt, pepper og olje. Bland godt.
Grovhakk masse ferske urter og sett til siden.
Stek grønnsakene til de er møre og brune i kantene. Ta dem ut og vend inn grovhakka ferske urter. Grønnsakene kan også spises kalde eller i en salat.
Tomat og rødløksalat
Denne salaten inneholder tomat, agurk, rødløk, mynte og fersk koriander. Enkelt, kjapt og klassisk til indisk mat. Ofte servert til papadum som en forrett eller til middagen. Cachumbersalat som den heter er også godt å ha i matpakken.
Ingredienser
Til 4 personer
3 tomater
1 agurk
1 liten rødløk
2 ss mynte, fersk
4 ss koriander, fersk
Saften fra ½ lime
Salt og pepper
Framgangsmåte
Skyll alle grønnsakene.
Del tomatene i to og fjern kjernene med en skje. Gjør det samme med agurken.
Skrell og kutt løken i biter.
Kutt tomat og agurk i terninger. Hakk koriander og mynte.
Bland alt sammen i en bolle, ha over limesaft og olje. Smak til salt og pepper.