Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Grilla makrell og sommergrønnsaker

Ingenting sier mer sommer enn grilla makrell med sommergrønnsaker! Prøv det med en deilig yoghurtdressing til.

Grilla makrell 

Ingredienser

4 makrell, i fileter eller hele rensede – slik fileterer du fisk.
Olivenolje
Flaksalt og kvernet pepper

Framgangsmåte

Lag noen små snitt i skinnet på filetene og pensle dem med litt olje. Krydre med salt og pepper på begge sider. Bruk høy varme. Fileter trenger kun 3-4 minutter, eller til dere ser at kjøttet blir hvitt.

Makrellen er ferdig når beina løsner fra kjøttet.

Grilla makrell – sommermat!

Sommergrønnsaker på grillen

Grønnsaker er perfekt tilbehør på grillen, og kan enkelt grilles sammen med både fisk og kjøtt

Kines beste kjøkkentips er å grille. – Grill det. Alltid! Grillen fortjener så mye mer plass enn noen skarve måneder midt på sommeren. Grilla sitron er et must og gir virkelig smaksløkene en ny opplevelse. Prøv det! 

Grill neper, sitron, sommerkål, hjertesalat, tomat, asparges, aubergine, squash eller andre spennende ting. 

Pensle gjerne med olje, hvitløk, salt og pepper og gill til grønnsakene er møre. 

Grilla sitron er et must!

Yoghurtsaus med urter

Ingredienser til 4 personer 

½ agurk

3 dl yoghurt naturell

1 fedd hvitløk, eventuelt en stilk ramsløk 

1 ss finhakket gressløk

1 ts finhakket mynte

Salt og pepper 

Framgangsmåte

  1. Riv agurken på et rivjern og klem vannet godt ut av den revne agurken. 

  2. Finhakk urtene og hvitløken. 

  3. Bland revet agurk, yoghurt, urter og hvitløk i en bolle. 

  4. Rør godt så alt blander seg. 

  5. Smak til med salt og pepper. 

  6. La stå kaldt i en halvtime før servering slik at smakene får satt seg.


See this content in the original post